Rent a car Podgorica

2020-11-15

Rent a car Podgorica


Iznajmiti auto u Podgorici je sada veoma jednostavno. Najam auta u Podgorici je najlaksi nacin da se upoznate sa glavnim gradom Crne Gore. Iznajmljivanje auta na aerodromu Podgorica je najcesce resenje turista koji posjecuju nasu zemlju. Rent a car Podgorica airport se dogovara unaprijed, a nase osoblje vas ceka na aerodromu. Aerodrom je od grada udaljen 8 kilometara, pa brzo dolazite do centra grada. Podgorica je ekonomski I trgovacki centar Crne Gore. U Podgorici nema mjenjacnica novca. U upotrebi je euro, a vas novac mozete zamijeniti u svim bankama u periodu 8-20 h.


Kada iznajmite auto na aerodromu Podgorica koju agenciju da izaberete?


Kada odlucite da iznajmite auto na aerodromu Podgorica, potrebno je da znate neke cinjenice. Nije neophodno da agencija posjeduje svoju kancelariju na aerodromu. Sve rent a car agencije iz Podgorice iznajmljuju auto na aerodromu u Podgorici, bez obzira gdje je sjediste firme. Na samom aerodromu, kancelarije posjeduju samo velike firme koje rade po modelu fransize. Ove firme treba izbjegavati jer imaju posebna pravila poslovanja, I manje su fleksibilne od domacih agencija. Njihove cijene su cesto nize, ali ostali skriveni troskovi I depozit su mnogo veci. Konacno kontrola agenata koji vam izdaju auto je skoro nemoguca usled cinjenice da je vlasnicka hijerarhija razudjena, te su zloupotrebe veoma ceste.



Ako rentirate kola u Podgorici, koje auto izabrati?


Ako rentirate kola u Podgorici morate uzeti u obzir sledece cinjenice. Podgorica je gusto naseljen grad, koji posebno tokom ljetnje sezone posjecuju mnogi turisti. Za lakse kretanje po gradu preporucujemo neko ekonomicno I manje auto. U nasoj floti posjedujemo Hyundai i20 AT, Chervolet Spark, ili Renault Clio koji su odlicno prilagodjeni za lokalne puteve. Iznajmljivanjem ovih auta bice vam lakse da se krecete I u okolini Podgorice gdje su putevi cesto dosta uski. Sva auta mozete pogledati na sajtu www.respectacar.com a na istom sajtu mozete uraditi rezervaciju I sve ostale pripreme za vas odmor u Crnoj Gori.


Kako funkcionisu rent a car agencije u Podgorici?


Rent a car agencije u Podgorici rade uglavnom po sledecim pravilima. Rezervacija auta se vrsi unaprijed, putem sajta ili telefona. Auto se dovodi na adresu koju klijent navede. Najcesce se auto iznajmljuje na aerodromu Podgorica. Turista ostavlja depozit koji je unaprijed dogovoren. Neke agencije uzimaju depozit I do 500 eura. Potrebno je da se auto dobro pregleda, ili napravi par fotografija, da bi turista utvrdio pravo stanje kola. Ovo je vazno jer kada auto bude vracen neko ranije ostecenje moze biti pripisano poslednjem korisniku. Preporucujemo da Korisnik vozila provjeri I nivo goriva I uporedi ga sa podatkom koji je upisan u ugovoru. Sve agencije nude neogranicenu kilometrazu, putno osiguranje, dodatnog vozaca, djecije sjediste I besplatno otkazivanje. Agencije nude I besplatne zimske gume, kao I lance za gume, jer u periodu od 15 novembra do 01 aprila sva vozila u Crnoj Gori moraju imati zimske gume.


Rent a car in Podgorica

Kako da ustedite uz iznajmljivanje auta u Podgorici?


Najbolji nacin da ustedite na putovanju je da iznajmite auto. Rent a car u Podgorici ce vam omoguciti da uz najmanji trosak otkrijete Podgoricu I okolinu. Agencija Respecta car ima poseban program lojalnosti, pa svojim stalnim klijentima obezbjedjuje znacajne popuste. Istovremeno, ako novi klijenti kazu da su po preporuci takodje mogu dobiti popust. Ovaj vid prevoza je isplativiji od bilo kojeg drugog, posebno ako dolazite u drustvu ili sa porodicom. Zbir pojedinacnih karti koje bi platili za drugu vrstu prevoza sigurno je znacajno veca od cijene iznajmljenog auta.


Ako iznajmite auto u Podgorici, gdje da parkirate?


Kada iznajmite auto u Podgorici, najsigurnije je da ga parkitate u jednoj od 5 garaza. Njihove adrese I broj parking mjesta su sledeci: Ulica Novaka Miloseva -97 parking mjesta, Ulica Karadjordjeva-109 parking mjesta, Ulica Milana Popovica-203 parking mjesta, Ulica Blaza Jovanovica – 235 parking mjesta, Ulica Moskovska -53 parking mjesta.


Osim garaza, iznajmljeno auto mozete parkirati I na parkinzima koji se naplacuju, a to su: Ulica Miljana Vukova u centru grada-74 parking mjesta, Ulica Vaka Djurovica ispred gradskog stadiona-84 parking mjesta, Ulica Ivana Milutinovica kod sportskog centra Moraca-195 parking mjesta, Bulevar Stanka Dragojevica-220 parking mjesta, Cetinjski put pored zgrade univerziteta-190 parking mjesta, Ulica Dzona Dzeksona kod klinickog centra-170 parking mjesta.


Postoje I obiljezena parking mjesta u cijelom gradu. Da bi ovdje parkirali, trebate poslati sms poruku sa registarskom tablicom na broj parking servisa. Cijena po satu za sve vrste parkinga se krece od 40 centi do 60 centi.


Iznajmite auto u Podgorici sigurno i tokom COVID-19


Mozete iznajmiti auto sigurno I fleksibilno u Podgorici I tokom COVID-19. Agencija Respecta Car je u aprilu uvela dezinfekcioni protokol za klijente, zaposlene I vozila. Protokol se azurira svakog mjeseca u skladu sa naredbama Vlade, potrebama klijenata I epidemioloskom situacijom. Cjelokupan vozni park se cisti I dezinfekuje prije I posle svakog izdavanja, a upravljac I mjenjac se dodatno tretiraju dezinficijensima. Nase kancelarije se takodje detaljno ciste prije I posle svakog klijenta. Konacno, svaki klijent na poklon dobija dezinfekcioni sprej za sigurno putovanje.


Iznajmite auto I pronadjite odgovarajuci smjestaj u Podgorici


Kada iznajmite auto u Podgorici, trebate naci I odgovarajuci smjestaj. Vjerovatno je da cete I smjestaj unaprijed rezervisati. Ipak evo nekoliko informacija o najpovoljnijim I kvalitetnim hotelima u Podgorici. U centru grada se nalazi Hilton, koji je namjenjen turistima dubokog dzepa. Ali u centru grada se nalazi I vise manjih hotela koji su veoma kvalitetni a imaju odlicnu lokaciju. To su hotel Aleksandar, Eminent, Nikic, Ziya, Ramada I ostali. Veliki broj manjih hotela je I u ostalim djelovima Podgorice. Pretragom pomocu interneta mozete provjeriti uslove, kao I to da li imaju obezbjedjen parking za vase iznajmljeno auto. Cijene boravka u hotelima su veoma raznolike, pa je potrebno strpljenje prije konacne odluke. Pored ovih hotela, u Podgorici je razvijena ponuda stan na dan. Turisti mogu dogovoriti najam stana na dan ili duze. Cijena se krece od 15 do 50 eura na dan, zavisno od lokacije, velicine I komfora.


Iznajmite auto u Podgorici I posjetite najljepsa mjesta


Kada dodjete u Crnu Goru, podjite do agencije Respecta car I iznajmite auto u Podgorici. Iznajmljeni auto omogucice vam da jednostavno posjetite najljepsa mjesta. Na prvom mjestu je Saborni hram hristovog vaskrsenja-jedan od najvecih hriscanskih hramova u Evropi. Visina hrama je 26.7 metara, a centralno zvono tesko 11 tona je najvece na Balkanu. Ulaz u hram je besplatan, a njegove prostorije su bogate freskama I radovima vrsnih ikonopisaca.



Nesto sto ne smijete propustiti je Skadarsko jezero koje je nadomak Podgorice. Ipak potrebno je da iznajmite auto u podgorici jer je to najbrzi nacin da putem prema Cetinju stignete do Virpazara. Tamo imate besplatan parking. Veliki je broj cunova I barki koje su namjenjene za izlete na jezero. Sa vlasnicima se mozete dogovoriti da posjetite neku od lokalnih vinarija na samom jezeru. Ovaj reon je cuven po kvalitetnom vinu, I jezerskoj ribi.

Ako zelite duzu voznju, podjite na voznju panoramskim putem-krug oko korita. Put je dugacak oko 65 km I prelazi se za nekoliko sati. Na toj ruti mozete posjetiti srednjovjekovnu tvrdjavu Medun, kao I muzej Marka Miljanova-crnogorskog junaka I prvog gradonacelnika Podgorice. Put vodi kroz zivopisne predjele i ima nekoliko izuzetnih vidikovaca kao sto su Orljevo, grlo sokolovo, Delaj.


Iznajmite auto I posjetite najbolje restorane u Podgorici


Ako ste gurman, I zelite da posjetite najbolje restorane u Podgorici, predlazemo da iznajmite auto. Jedno od najljepsih mjesta je restoran knjaz na Marezi. Ovdje mozete uzivati u prijatnom ambijentu I ukusnoj hrani.


Sledeci restoran je Cijevna-Nijagarini vodopadi. Iznajmljenim autom trebate poci prema mjestu Tuzi gdje se nalazi I ovaj restoran. Osim izvrsne hrane, mozete uzivati u jedinstvenom pogledu na vodopade koje pravi Rijeka Cijevna.


Treci restoran koji mozete posjetiti je restoran Jezero- Jul Plantaze. Nalazi se na putu prema Virpzaru, na obali Skadarskog jezera. Velika terasa je okrenuta prema jezeru pa je ambijent odlican. Restoran nudi crnogorske specijalitete, ali je posebno cuven po jelima od jezerske I morske ribe.


Najbolji izleti sa rent a carom u Podgorici


Ukoliko iznajmite auto u Podgorici, predlazemo da napravite nekoliko izleta koji ce vam uljepsati odmor.


Kad krenete putem E762 prema Budvi na 18 km je skretnica prema Rijeci Crnojevica. Ovo malo mjesto ce vas ocarati ljepotom. Danilov most je nezaobilazan detalj sa svih razglednica iz Crne Gore. Istovremeno I pogled sa Vidivkovca Pavlova strana ce vam dodatno ukrasiti putovanje. Nedaleko od mjesta Rijeka Crnojevic je I Obod. U ovoj tvrdjavi je radila prva juznoslovenska stamparija, I odstampana prva knjiga na ovim prostorima 1494 godine-zvana Oktoix.



Drugi predlog za posjetu je manastir Ostrog. Udaljen je od Podgorice 43 km, a putni pravac je prema Niksicu. Ovo je jedno od najvecis hriscanskih svetilista na svijetu, sa jedinstvenim polozajem I ambijentom. U njemu se nalaze mosti svetog Vasilija cudotvorca. Ulaz je besplatan, ali zbog velikih guzvi preporucujemo obilazak rano ujutro. U okviru manastira je bogata riznica I suvenirnica. Parking za auto je par stotina metara udaljen od manastira I besplatan je.


Iz Podgorice mozete napraviti nezaboravan izlet do Biogradskog jezera. Ovo je nacionalni park koji obuhvata najstariju prasumu u Evropi. Do ovog nacionalnog parka se dolazi kada krenete putem prema Kolasinu I udaljen je 92 km od Podgorice. Ulaz se naplacuje 3 eura po osobi. Oko jezera vodi put kojim se za sat moze obici cijelo jezero. Klupe I odmorista su rasporedjena I prilagodjena za turiste. Pored jezera se nalazi restoran I bungalovi gdje se moze prenociti. Ovo je jedan od najljepsih nacionalnih parkova u Crnoj Gori. Treba napomenuti da je put koji vodi kroz kanjon rijeke Morace jedinstven I veoma interesantan za posjetioce.


Sta uraditi u glavnom gradu Crne Gore


Kada se vec nadjete u glavnom gradu Crne Gore trebate uraditi sledece stvari. Posjetite popularno izletiste Gorica, I popijte kafu u lokalu koji se nalazi pored avanturistickog parka. Nakon toga preko trga nezavisnosti prosetajte do stare varosi I Sahat kule koja je izgradjena davne 1667 godine. Prodjite kroz staru varos I spustite se na skaline. To je mjesto gdje se Ribnica uliva u Moracu, I jedno je od posebnih mjesta u ovom gradu. Nakon toga preko mosta Blaza Jovanovica produzite ka novom dijelu grada. Tamo cete u brojnim lokalima I pivnicama moci da se osvjezite I osjetite moderni duh glavnog grada. Ako ste ljubitelj umjetnosti u parku Krusevac je dvorac kralja Nikole, u kojem je smjesten centar savremene umjetnosti sa 1500 umjetnickih djela. Ako volite shoping, prosetajte pored univerzitetskog parka I posjetite Delta city. Tu se nalazi shoping mall koji nudi bezbroj razlicitih prodavnica, butika I ostalih sadrzaja.