Rent a car Tivat

2020-11-15

Rent a car Tivat


Ako zelite da iznajmite auto u Tivtu, evo nekoliko informacija o gradu koje ce vam sigurno biti korisne. Centar grada je udaljen 4 km od aerodroma u Tivtu. Iz njega se brzo moze stici do Kotora koji je udaljen 7 km, I do Budve koja je daleko 20km. Jadranskom magistralom je povezan I sa ostalim mjestima na crnogorskoj obali. U blizini je trajekt Kamenari Lepetani, sto omogucava turistima obilazak Bokokotorskog zaliva. U samom gradu se nalazi vise banaka u kojim mozete promijeniti novac. U svim prodavnicama mozete kupiti sim kartice za telefone koje ukljucuju I internet. Ovo su paketi koji su prilagodjeni turistima I veoma su prakticni. Postoji vise mreza Telekom, Telenor, Mtel. Mozete kupiti paket za 10 do 20 eura koji ce vam omoguciti telefoniranje I besplatan internet u periodu do mjesec dana. Benzin za vase auto mozete kupiti na cetiri benzinske pumpe, od kojih cak dvije rade non stop. Posta se nalazi u centru grada, a u naselju Kalimanj je market koji radi 24 casa dnevno.


Razlozi da iznajmite auto u Tivtu


Mnogo je razloga zbog kojih preporucujemo da iznajmite auto u Tivtu. Prvo, Crna Gora je mala zemlja, pa vam auto omogucava da budete nezavisni u obilasku svih planiranih destinacija. Susjedne zemlje su Hrvatska, Bosna I Hercegovina, Srbija I Albanija. Mozete posjetiti I ove zemlje u sklopu svog odmora. Trece, cijena najma je veoma povoljna I niza od ostalih zemalja. Cetvrto, depozit u nasoj agenciji u iznosu 100 eura je sigurno najnizi u regionu. Peto, mogucnost da nadjete smjestaj koji vam odgovara bez obzira da li je lokacija neposredno pored morske obale. Sesto, ne treba da izdvajate dodatan novac za organizaciju izleta, to sve mozete uraditi sa svojim autom I ustedjeti novac.


Iznajmite auto na aerodromu Tivat-najbolji nacin da rentirate auto u Tivtu


Najbolji nacin da rentirate auto je da ga iznajmite odmah na aerodromu Tiva . Licni menadzer agencije Respecta car ce vas cekati na aerodromu. Nosice tablu sa jasno ispisanim vasim imenom I prezimenom. Ugovor I auto ce biti spremni, I nakon vaseg potpisa vec mozete preuzeti auto. Napominjemo, da je vas potpis I ugovor potpuno punovazni, kao da su potpisani u nasoj kancelariji. Vas licni menadzer vam takodje moze pomoci oko neophodnih informacija koje se odnose na vas boravak, ili vam pokazati najkraci put do smjestaja. Pored toga, na telefon nase agencije mozete 24 sata poslati poruku ili poziv ako vam je potrebna bilo kakva asistencija.



Ako inzajmite auto u Tivtu, gdje da parkirate?


Ako iznajmite auto u Tivtu, najsigurnije je da ga parkirate na nekom od javnih parkinga u gradu. Parkinzi su rasporedjeni na razlicitim lokacijama, pored hotela Palma, pored Arsenalske ulice, na aerodromu Tivat, i postoje ulicni parkinzi sirom grada. Cijene se krecu od 0.5 centi do 0.80 centi po satu parkiranja. Tokom turisticke sezone, velike su guzve i postoji ozbiljan problem sa parkingom. Zato preporucujemo da na put krenete ranije kako bi pronasli slobodno parking mjesto i realizovali planiranu rutu.


Ako rentirate kola u Tivtu, koje auto izabrati?


Ako rentirate kola u Tivtu morate uzeti u obzir sledece cinjenice. Tivat je gusto naseljen grad, koji posebno tokom ljetnje sezone posjecuju mnogi turisti. Za lakse kretanje po gradu preporucujemo neko ekonomicno I manje auto. U nasoj floti posjedujemo Hyundai i20 AT, Chervolet Spark, ili Renault Clio koji su odlicno prilagodjeni za lokalne puteve. Iznajmljivanjem ovih auta bice vam lakse da se krecete I u okolini grada gdje su putevi cesto dosta uski. Sva auta mozete pogledati na sajtu www.respectacar.com a na istom sajtu mozete uraditi rezervaciju I sve ostale pripreme za vas odmor u Crnoj Gori.


Iznajmite auto u Tivtu sigurno i tokom COVID-19


Mozete iznajmiti auto sigurno I fleksibilno u Tivtu i tokom COVID-19. Agencija Respecta Car je u aprilu uvela dezinfekcioni protokol za klijente, zaposlene I vozila. Protokol se azurira svakog mjeseca u skladu sa naredbama Vlade, potrebama klijenata I epidemioloskom situacijom. Cjelokupan vozni park se cisti I dezinfekuje prije I posle svakog izdavanja, a upravljac I mjenjac se dodatno tretiraju dezinficijensima. Nase kancelarije se takodje detaljno ciste prije I posle svakog klijenta. Konacno, svaki klijent na poklon dobija dezinfekcioni sprej za sigurno putovanje.


Iznajmite auto i pronadjite najbolji smjestaj u Tivtu


Ako iznajmite auto u Tivtu, mozete pronaci najbolji smjestaj u gradu. U gradu i okolini se nudi veliki izbor soba, apartmana i hotelskog smjestaja. Sva ponuda je rasporedjena a cijene zavise od komfora i lokacije. U gradu I okolini se nalaze neki od najeskluzivnijih hotela na crnogorskoj obali kao sto su Regent Porto Montenegro, The Chedi Lustica Bay, Hotel La Roche. U ponudi su jos hotel Palma, apartmani Obala, hotel Zebra, hotel Sea point, hotel Helada, hotel Pine, hotel Astoria, hotel Carrubba I ostali.


Iznajmite auto i posjetite najbolje restorane u Tivtu


Iznajmite auto i posjetite najbolje restorane u Tivtu i okolini. Ovaj grad je cuven po dobrim restoranima u kojima se servira kvalitetna hrana. U ovoj oblasti, kontinentalna kuhinja se kombinuje sa tradicionalnom mediteranskom ishranom. Svakog ljeta, u gradu se organizuje vise festivala koji promovisu bokeljsku I tradicionalnu crnogorsku kuhinju. To su Zucenica fest, festa od rogaca, bokeska maslina I Super Wine-za sve ljubitelje dobrog vina. Tokom 2019 godine na ovim festivalima hrane je ucestvovalo preko 250 kuvara I 23 ekipe iz cijelog regiona, dok je broj posjetioca premasio 100000 turista. Poznati restorani u gradu su Giardino, Veranda, Big Ben, One, As, Roberto s Mare, Bevanda I drugi.


Nocni zivot u Tivtu


Nocni zivot u Tivtu je skoncentrisan u Porto Montenegro. Vinski bar Crush je jedinstveno mjesto za sve ljubitelje vina. Ovdje mozete probati sirok izbor najkvalitetnijih domacih I stranih vina. Klub Platinum po atmosferi I ambijentu podsjeca na locale koji se nalaze u londonu ili Njujorku. Ovaj klub je spoj vrhunske zabave i kvalitetne usluge. Gastro pab The Black Sheep je poznat po ponudi raznovrsnih piva, ali I ukusnoj kuhinji. Popularni su diskoteka my club I nocni kljub Win.



Sta obavezno posjetiti u Tivtu


Grad je nastao oko 3 vijeka prije nove ere, kao ilirsko naselje. Kasnije se razvijao, a gradom su vladali Rimljani, Vizantija, Mletacka republika, Austrougarska. Razgledanje mozete poceti od katolicke crkve Svetog Antuna Padovanskog. Crkva je izgradjena 1734 godine na uzvisenju sa kojeg se pruza odlican pogled na grad. Nakon toga obavezno posjetitie Ljetnikovac Buca koji je smjesten na trgu kulture u samom centru grada. Ovaj dvorac je izgradjen u XVI vijeku kao rezidencija plemicke porodice Buca iz Kotora. Ako zelite da vidite moderan ambijent, prosetajte do Porta Montenegro. Ovo je pravi mali elitni grad, gdje mozete vidjeti najluksuznije jahte na svijetu. U centru tivta je I botanicka basta koja je ustanovljena jos 1892 godine. Zauzima povrsinu od 4 hektara gdje mozete pronaci bezbroj interesantnih I egzoticnih biljaka.


Najbolji izleti iz Tivta


Najbolji izleti sa vasim iznajmljenim autom u Tivtu su sledeci. Nedaleko od grada je rezervat Solila. Na ovom mjestu zivi 111 pticijih vrsta, pa je pravi raj za ljubitelje prirode. Blizu aerodroma Tivat se nalazi ostrvo cvijeca. Na ostrvu se nalazi manastir Arhandjela Mihaila. Treca lokacija koju preporucujemo je selo Gornja Lastva. Ovo je kulturno istorijski spomenik koji obuhvata preko 20 autenticnih gradjevina, mlin za preradu maslina, crkvu svete Marije. U gradu nema velikih plaza. Postoji plaza Opatovo koja je 3 km udaljena od centra. Druga plaza je Seljanovo. I na jednoj I na drugoj plaza postoji cafe gdje se mozete osvjeziti. Takodje, postoje lezaljke i suncobrani. U gradu je i betonirana plaza Palma, kao i plaze Belane I Zupa. Posebnu atrakciju u ovoj oblasti predstavlja poluostrvo Lustica.



Ostrvo se nalazi odmah prekoputa tivatske rivijere, I sa njega se pruza nevjerovatan pogled na cijelu oblast Tivta I Herceg Novog. Ovo poluostrvo je idealno za sve koji zele miran odmor I netaknutu prirodu. Na ovom poluostrvu se nalaze neke od najljepsih crnogorskih plaza. Ovdje su Kalardovo, Zanjic, Krasici, Radovici, Almara. Na njemu se nalaze mala mjesta u kojima se na seoskom domacinstvima proizvode crnogorski specijaliteti. U selu Tici, postoji plantaza od 1000 stabala maslina I mlin za proizvodnju ulja. Turisti mogu degustirati I kupiti maslinovo ulje u konobi porodice Moric koja se vec 300 godina bavi ovom djelatnoscu. Na Poluostrvu je izgradjen I kompleks Lustica Bay za sve koji vole luksuz I komfor. Jedna od atrakcija poluostrva Lustica je I Plava spilja-pecina koja je pod zastitom UNESCO-a. Ime je dobila po prozracnoj plavoj vodi, a kupanje u njoj je nezaboravan dozivljaj. Do ove pecine se moze doci samo camcem. Na ostrvu Lustica se nalazi I tvrdjava Mamula-austrougarsko utvrdjenje iz 19 vijeka.