Ogranicenja ulaska u Crnu Goru COVID 19 informacije (10/9/2021)

25-Mar-2021

Ogranicenja ulaska u Crnu Goru COVID 19 informacije (10/9/2021)

Ako planirate da posjetite Crnu Goru, ovdje su sva ogranicenja I mjere koje trebate znati. U Crnoj Gori usvaja Vlada svakih 7 dana. Broj oboljelih od virusa je 661, dok je ukupan broj oporavljenih 102,600. Broj vakcinisanih drugom dozom je 174,432. Postoje opste mjere, mjere koje se odnose na kretanje, i posebne mjere. U ovom tekstu cemo posebno izdvojiti mjere koje se odnose na putovanje, ulazak I boravak stranaca u Crnoj Gori.

Ogranicenja za ulaz u Crnu Goru tokom COVID 19

 • Stranci mogu da ulaze u Crnu Goru ako imaju negativan rezultat PCR testa, ne stariji pd 72 sata.
 • Stranci mogu da ulaze u Crnu Goru uz pozitivan rezultat serološkog testa - antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije, kojim se dokazuje da su preboljeli COVID.
 • Stranci mogu da ulaze u Crnu Goru uz dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa prvom ili drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove.
 • Stranci mogu da ulaze u Crnu Goru I ako ne ispunjavaju ni jedan od gore navedenih uslova. Tada moraju biti u karantinu 14 dana.
 • Crnogorski državljani koji ulaze u Crnu Goru iz Republike Srbije, Republike Kosova, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Republike Albanije Ruske Federacije, Republike Bjelorusije, Ukrajine, Republike Sjeverne Makedonije, država članica Evropske unije i države Izrael, Švajcarske Konfederacije, Republike Moldavije, Kraljevine Norveške i Republike Kazahstan, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, kao i državljani tih država i stranci koji imaju stalni ili privremeni boravak ili su u periodu od najmanje 15 dana prije ulaska u Crnu Goru neprekidno boravili u tim državama, mogu da ulaze u Crnu Goru, bez posjedovanja testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili dokaza da su najmanje sedam 14 dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, uz poštovanje zdravstvenih mjera, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta.

Interna ogranicenja

 • Obavezno je nosenje maske, u zatvorenim prostorijama, I na otvorenom.
 • Restorani, kafici, proizvodjaci hrane su otvoreni od 7-24h.
 • Otvoreni su trzni centri, pijace, kozmeticki saloni, fitness centri.
 • Medjugradski saobracaj izmedju svih gradova je dozvoljen.

Mogucnosti transporta

 • Da li su komercijalni avio letovi otvoreni: DA
 • Da li je javni prevoz aktivan: DA

Nacionalni parkovi

Nacionalni parkovi su otvoreni.

Lipska pecina je otvorena za posjetioce.

Crnogorske granice

Svi granicni prelazi su otvoreni. Kontrola prelaska je u skladu sa mjerama Instituta za javno zdravlje.

Benzinske pumpe, banke I apoteke regularno rade. U putnickom I javnom saobracaju, obavezno je postovanje propisanih mjera. Taksi prevoz I rent a car agencije su otvorene, uz dodatne mjere zastite.

Rent a car u Crnoj Gori tokom coronavirusa

Za rad rent a car agencija u Crnoj Gori tokom corona virusa propisana su dodatna pravila. Obaveza je da se vodi racuna o cistoci automobile. Agencija Respecta car je usvojila poseban bezbjedonosni protokol za zastitu od covid 19. Ako zelite da iznajmite auto u Crnoj Gori tokom covida, imajte informacije cjelokupnim postupkom dezinfekcije I preuzimanja vozila.