Najljepse plaze u Crnoj Gori-Herceg Novi

2019-08-09


Plaza Zanjice


Plaza Zanjice se nalazi na poluostrvu Lustica. Udaljena je od Herceg Novog 50 kilometara ako se putuje autom, dok je pomorskim putem udaljenost samo 6 kilometara. Plaza je duga 300 metara i okruzena je velikim maslinjakom. Na plazi se nalazi nekoliko restorana koji imaju raznovrsnu ponudu hrane i pica. Tokom ljeta do Zanjica plove brodici iz Herceg Novog. Plove svakih 10 minuta u periodu od 9 sati prije podne do 13 sati poslepodne a povratak je od 17 do 20 sati poslepodne. U jednom smjeru karta kosta 2 eura. Ova plaza ima tuseve i svu opremu. Sa plaze Zanjice svakih 30 minuta plove turisticki brodici prema prirodnoj atrakciji pecini plava spilja i tvrdjavi Mamula. Karta za ovaj izlet iznosi 5 eura.

Plaza Mirista


Plaza Miriste se nalazi na poluostrvu Lustica pored plaze Zanjice. Na plazi postoji sva oprema i nekoliko restorana. Sastoji se od pijeska i betona a okruzena je gustom borovom sumom. Ovo mjesto je jedinstveno po pogledu i cistom vazduhu. Zbog otvorenosti prema Jadranskom moru morska voda je izuzetno cista.


Plaza Njivice


Plaza Njivice se nalazi na 4 kilometra od Herceg Novog na ulazu u Bokokotorski zaliv. Ovo je kombinovana plaza koja ima pjescani i betonski dio. Krajni dio ove plaze je izdvojen i rezervisan za nudiste. Ovo je jedina registrovana nudisticka plaza u Herceg Novom. Plaza Njivice je javna plaza i ima svu opremu.


Do plaza postoji uredjen put i dolazi se autom. Auto mozete iznajmiti u rent a car agenciji Respecta car.