Opšte odredbe

1. Opšte odredbe:

1.1. Ovi uslovi važe za sve sadržaje ovog sistema rezervacija. Molimo pročitajte ove uslove prije korištenja ovog veb sajta. Upotreba ovog veb sajta ukazuje na vašu saglasnost sa ovim uslovima.

1.2. "Respecta Renta-car" d.o.o. takođe može izmijeniti ove uslove u bilo koje vrijeme, a takva modifikacija stupa na snagu odmah nakon objavljivanja izmijenjenih uslova i odredaba na ovoj veb lokaciji. Shodno tome, vaš stalan pristup ili korišćenje ove veb lokacije smatraće se vašim prihvatanjem modifikovanih uslova.

1.3. Kada vršite rezervaciju putem ovog sistema rezervisanja, vezani ste za i smatraju se da ste prihvatili uslove i odredbe odgovarajućeg provajdera Respecta Renta car d.o.o.

Zaštita podataka

2. Zaštita podataka

2.1. Kompanija Respecta Renta car d.o.o. prepoznaje i cijeni važnost odgovornog korišćenja ličnih podataka prikupljenih na ovom veb sajtu. Dakle, Respecta Renta car d.o.o. je pažljiv sa ličnim podacima, preduzimajući korake kako bi ih držali i osigurali da se koriste samo u naše legitimne poslovne svrhe.

Rezervacija

3. Rezervacija

3.1. Nakon što rezervacija bude izvršena na ovom sistemu rezervisanja, i kada vaša rezervacija bude potvrđena, Respecta Renta car će vam poslati e-mail sa vaučerom (potvrđene rezervacije) u roku od 24h-72h, tako da ćete imati sve potrebne informacije prije vašeg dolaska. Imajte u vidu da pod određenim okolnostima, tj. zauzetim lokacijama, može trajati do 3 dana. Poseban prioritet će dobiti zahtijevi za rezervaciju za neposrednu budućnost (5 dana ili manje od trenutka rezervacije).

3.2. Respecta Renta car d.o.o. koristi vašu e-mail adresu samo za slanje vaučera. Mi koristimo vaš broj telefona samo da vas kontaktiramo ako imate bilo kakvih pitanja sa vašom rezervacijom.

3.3. Respecta Renta car d.o.o. preporučuje da temeljno provjerite detalje rezervacije, npr. zemlju, lokaciju i period izdavanja.

3.4. Ako želite da izvršite bilo kakve izmjene u rezervaciji, kontaktirajte Respecta Renta car d.o.o. putem e-maila jasno obavještavajući Respecta Renta car d.o.o. o preciznim detaljima izmjene. Respecta Renta car d.o.o. ne garantuje da se neophodne izmjene mogu izvršiti. Promjene se ne mogu obrađivati nakon preuzimanja vozila od vaše strane.

3.5. Kao uslov vašeg korištenja ovog sistema rezervacija, obavezujete se da nećete koristiti ovaj sistem rezervacija za bilo koju svrhu koja je nezakonita ili zabranjena ili suprotna uslovima.

3.6. Konkretno, pristupanjem ovom sistemu rezervacija, slažete se:

3.6.1. Da nećete koristiti rezervacijski sistem da napravite spekulativne ili lažne rezervacije;

3.6.2. Da nećete koristiti sistem rezervacija za istraživanje pružaoca usluga iznajmljivanja vozila ili njegove cijene;

3.6.3. Da nećete koristiti ime Respecta Renta car d.o.o. u komercijalne svrhe bez prethodnog pismenog odobrenja od Respecta Renta car d.o.o.

3.7. Otkazivanje rezervacije: Svaka rezervacija mora biti otkazana 72 sata prije datuma preuzimanja vozila. Ako je rezervacija otkazana manje od 72 sata prije datuma preuzimanja vozila, iznos pretplate se ne vraća. Ako se rezervacija napravi manje od 72 sata prije datuma preuzimanja vozila, suma predplate se ne vraća u slučaju otkazivanja.

Plaćanje

4. Plaćanje

4.1. Opšte odredbe. Model plaćanja za vašu rezervaciju zavisi od lokacije i vozila kojeg odaberete. Uvijek ste odgovorni za plaćanje dodatnih usluga / troškova koje ste tražili, i odgovorni ste za bilo koju drugu naplativu uslugu.

4.2. Opcije za plaćanje:

4.2.1. Plaćate 10% ili 15% cijene rezervacije u trenutku podnošenja rezervacije ili možete samo poslati e-mail i platiti rezervaciju u trenutku preuzimanja vozila.

4.3.1. Respecta Renta car naplaćuje dogovoreni procenat pune cijene rezervacije sa vaše kreditne kartice prilikom podnošenja rezervacije;

4.4. Metode plaćanja. Morate koristiti kreditnu karticu ili gotovinu.

4.5. Prihvatamo kreditne kartice Mastercard i Visa

4.6. Prije-ovlašćenja - Vaša kreditna kartica mora biti odobrena do maksimalnog iznosa koji se može odbiti (depozit / franšiza) pre nego što možete iznajmiti vozilo. Ako kartica nema potreban iznos da bi se odobrila, od Vas će se zahtijeva da platite sumu (depozit / franšiza) u gotovini.

4.7. Vaučer koji je isporučio "Terrae car" je vaš dokaz o rezervaciji i/ili uplati. Ako se rezervacija otkaže, vaučer je nevažeći. Morate pokazati svoj vaučer po dolasku na šalter za iznajmljivanje vozila.

4.8. Sva plaćanja moraju biti izvršena u crnogorskoj lokalnoj valuti (u eurima).

Cijena

5. Cijena


5.1. Opšte odredbe:


5.1.1. Respecta Renta car d.o.o. ulaže sve napore kako bi osigurali da cijene koje se navode u vrijeme izvršenja rezervacije na ovom sistemu rezervacija budu tačne u svim materijalnim aspektima. Ipak Respecta Renta car d.o.o. zadržava pravo da izmeni cijenu koja je kotirana u vrijeme kada je rezervacija izvršena u slučaju greške. Respecta Renta car d.o.o. će nastojati da obavijesti klijenta što je prije moguće, u slučaju da je cijena koja je navedena u vrijeme rezervisanja netačna.


5.2.1. U slučaju promjene cijene koja se odvija u vrijeme rezervacije, kupac može odabrati da plati izmijenjenu cijenu ili, alternativno, kupac će imati pravo na povraćaj plaćenog iznosa.


5.2. U cijenu je uračunato:


5.2.1. Neograničena kilometraža


5.2.2. Svi porezi


5.2.3. Dodatan vozač


5.2.4. Zimska oprema (ukoliko potrebna)


5.2.5. Dostava na aerodromu


5.2.6. PAI (Personal Accident Insurance)


5.2.7. THP (Theft Protection) i STHP (Super Theft Protection) na teritoriji Crne Gore


5.2.8. Popravka


5.2.9. TPL osiguranje. Cijena uključuje obavezno osiguranje od štete nastale trećoj strani.


5.2.9.1. Osiguranje CDW / KASKO ne pokriva štetu nastalu prilikom vožnje pod uticajem alkohola, droga ili drugih opojnih supstanci, prilikom vožnje bez važeće vozačke dozvole ili kada je policija oduzela vozačku dozvolu i kada je u vozilu više osoba nego što je registrovanih sjedišta.


5.3. U cijenu nisu uključeni:


5.3.1. Dječije sjedište


5.3.2. SCDW osiguranje


5.3.3. GPS navigacija


5.3.4 Isporuka


5.3.5 WiFi

Zahtijevi za vozače

6. Zahtijevi za vozače

6.1. Vozačka dozvola. Morate osigurati važeću vozačku dozvolu za zemlju u kojoj se vrši iznajmljivanje. Međunarodna vozačka dozvola nije obavezna.

6.2. Starost vozača. Vozači moraju imati između 18 i 75 godina.

Preuzimanje i ostavljanje

7. Preuzimanje i ostavljanje


7.1.Informacije o letu. Za preuzimanje na aerodromu, bitno je da Respecta Renta Car d.o.o. dobije ispravan broj leta i vrijeme dolaska. To možete učiniti bilo online ili putem telefona. Ako ove informacije nisu dostupne u vrijeme rezervacije, molimo Vas da nas obavijestite najmanje 2 dana prije odlaska, putem e-maila ili telefona. Respecta Renta Car d.o.o. ne prihvata nikakvu odgovornost za neuspijelo iznajmljivanje zbog kašnjenja ili neadekvatnog snabdijevanja ovim informacijama.


7.2. Identifikacija. Od vas će se tražiti da prilikom preuzimanja vašeg vozila predstavite važeću vozačku dozvolu iz zemlje porijekla, važeći pasoš i/ili važeću kreditnu karticu.


7.3. Ako napravite rezervaciju, ali ne preuzmete vozilo, nikakva sredstva koja ste platili neće biti nadoknađena. Molimo Vas da obratite pažnju da u slučaju odloženog preuzimanja vozila kontaktirate agenta za iznajmljivanje automobila. U slučaju otkazivanja ili odlaganja leta, Respecta Renta Car d.o.o. neće biti odgovoran za plaćena sredstva.


7.4. Politika goriva. Sva vozila imaju pun rezervoar goriva po zakupu i moraju se vratiti sa istim nivoom giriva. Ako vratite dio rezervoara punim, biće vam naplaćen ostatak goriva na kraju po lokalnoj utvrđenoj cijeni.

Sigurnost kupovine preko kreditne kartice

8. Credit card purchase security statement.


8.1. Confidentiality of your information is protected and secured by using SSL encryption. Pages for web payment are secured by using Secure Socket Layer (SSL) protocol with 128-bit data encryption. SSL encryption is a data coding procedure for prevention of unauthorized access during data transfer. This enables a secure data transfer and prevents unauthorized data access during communication between a user and Monri WebPay Payment Gateway and vice versa. Monri WebPay Payment Gateway and financial institutions exchange data by using their virtual private network (VPN) which is also protected from unauthorized access. Monri Payments is PCI DSS Level 1 certified payment service provider.


8.2. Credit card numbers are not stored by Merchant and are not available to unauthorized personnel.

Politika privatnosti

9. Izjava o privatnosti.


9.1. Posvećeni smo pružanju usluge zaštite ličnih podataka naših klijenata na način da prikupljamo samo osnovne podatke o našim klijentima koji su neophodni za ispunjavanje naših obaveza. Takođe obavještavamo svoje klijente o načinu na koji prikupljamo informacije i redovno im dajemo mogućnost o načinu na koji će se njihove informacije koristiti, uključujući mogućnost da odluče da li će njihovo ime biti uključeno ili izostavljeno sa spiska koji se koriste za marketinške kampanje.

9.2. Sve korisničke informacije strogo se čuvaju i dostupne su samo zaposlenima kojima su te informacije potrebne za završetak posla.


9.3. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su da slijede principe zaštite poverljivosti.

Ostale odredbe

8. Ostale odredbe


8.1. Kazne za nepropisno parkiranje i kršenje pravila saobraćaja. Vi ste odgovorni za troškove bilo kakvih kršenja propisa parkiranja i drugih kazni nastalih tokom vašeg perioda iznajmljivanja. Terrae car d.o.o. će vam naplatiti za bilo kakve prekršajne prijave prilikom parkiranja ili prekršaje u saobraćaju. Takođe, na Vama je obaveza plaćanja administrativnih taksi.


8.2. Podršak u slučaju kvara - 24 sata pomoći na putu je uključena u cijene.


8.3. Žalbe - sve žalbe i/ili problemi moraju biti primljeni u pisanoj formi u roku od 7 dana od datuma kada ste ostavili vozilo. Terrae car d.o.o. ne može procesuirati žalbe van ovog perioda.

Upotreba auta van granica Crne Gore-border pass

8.4 Prilikom upotrebe auta van granice Crne Gore-border pass, mozete ga koristiti samo 1 cetvrtinu perioda u odnosu na ukupno trajanje najma.