Rent a car u Herceg Novom: korisne informacije za sve putnike

2021-01-17


Rent a car Herceg Novi


Ukoliko zelite da iznajmite auto u Herceg Novom, procitajte neke informacije koje ce vam sigurno biti korisne. Centar grada je 21 km udaljen od Tivatskog aerodroma, i 44 km od Budve. Takodje je dobro povezan I sa ostalim mjestima na crnogorskoj obali putem Jadranske magistrale. Blizu je I trajekt Kamenari-Lepetani, koji omogucava da ako iznajmite auto u Herceg Novom obidjete Bokokotorski zaliv. U gradu radi vise banaka u kojima mozete konvertovati novac. U vecini prodavnica mozete kupiti SIM kartice za telefone koje ukljucuju I Internet. Posluje nekoliko operatera I to Telekom, Telenor, Mtel. Ovi paketi su prilagodjeni turistima. Mozete kupiti paket za 10 do 20 eura koji vam omogucava telefonske pozive I internet za period do mjesec dana. U Igalu, centru grada I okolini se nalazi osam benzinskih pumpi, od kojih vecina radi non stop. U centru grada je smjestena posta. Herceg novi je poznat po svojoj bolnici u Meljinama. Ovo je jedan od najopremljenijih bolnica u ovom dijelu Crne Gore.


Zbog cega treba iznajmiti auto u Herceg Novom


Postoji vise razloga zasto trebate iznajmiti auto u Herceg Novom. Prvo, u nasoj drzavi vam vozilo omogucava da budete nezavizni u obilascima I planiranju ruta. Susjedne zemlje su Hrvatska, Bosna I Hercegovina, Srbija I Albanija. Mozete posjetiti sve ove zemlje u sklopu svog odmora. Sledeci razlog je sto su cijene najma veoma povoljne , a deposit od 100 eura u agenciji Respecta car je najnizi u regionu. Jos jedan razlog je sto kada iznajmite kola mozete naci smjestaj koji vam odgovara, bez obzira da li je blizu obale ili ne. I na kraju, ne trebaju vam dodatna sredstva da bi organizovali izlete, to sve jednostavno realizujete sa svojim autom.


Vas licni menadzer ce vam takodje biti na usluzi I dati sve potrebne informacije vezano za vas boravak u Crnoj Gori. Takodje, mozete poslati poruku ili pozvati nasu agenciju na broj 0038269457564 bilo kada 24 sata ako vam je potrebna pomoc ili informacija.



Granicni prelazi u okolini Herceg Novog


Granicni prelazi u okolini Herceg novog su Sitnica i Debeli brijeg. Granicni prelaz Sitnica je udaljen oko 22 km I na njemu su manje guzve tokom ljetnje sezone. Iz pravca Crne Gore kada predjete granicu mozete doci do Trebinja u susjednoj Republici Srpskoj koje je udaljeno samo 21 km. Drugi granicni prelaz je debeli brijeg koji je od Herceg novog udaljen 8 km. Dubrovnik je od ovog granicnog prelaza udaljen 40km. Oba granicna prelaza su dobro opremljeni, I imaju punktove za provjeru turista.


Ako iznajmite auto u Herceg Novom, gdje da parkirate?


Kada iznajmite auto u Herceg Novom, najsigurnije je da parkirate na nekom od gradskih parkinga. Oni su smjesteni na nekoliko lokacija I to pored glavne autobuske stanice, kod zdravstvenog centra Simo Milosevic, kao I ulicni parkinzi. Cijene parking po satu krecu se od 0.50centi do 0.80 centi. Mozete na trafici kupiti I dnevnu kartu za parking koja kosta 4 eura. Tokom turisticke sezone nedostatak parking je veliki problem, pa savjetujemo da ranije podjete na putovanje kako bi pronasli parking mjesto I realizovali plan puta. Posebno treba napomenuti da vazi kruzni sistem saobracaja. Ovo znaci da se vozilom uvijek krecete u smjeru lijeve strane kako biste izasli iz grada.


Ako iznajmite auto, koje auto izabrati?


Ako rentirate auto u ovom mjestu, morate uzeti u obzir sledece cinjenice. Grad je gusto naseljen, a posebno tokom ljetnje sezone kada ga posjecuju mnogi turisti. Za lakse kretanje po gradu preporucujemo neko ekonomicno I manje vozilo. U nasoj floti posjedujemo Hyundai i20 AT, Chervolet Spark, ili Renault Clio koji su odlicno prilagodjeni za lokalne puteve. Iznajmljivanjem ovih auta bice vam lakse da se krecete I u ostalim djelovima drzave gdje su putevi cesto dosta uski. Sva kola mozete pogledati na sajtu www.respectacar.com a na istom sajtu mozete uraditi rezervaciju I sve ostale pripreme za vas odmor u Crnoj Gori.



Iznajmite auto u Herceg Novom sigurno i tokom COVID-19


Mozete iznajmiti auto sigurno I fleksibilno u Herceg Novom i tokom COVID-19. Agencija Respecta Car je u aprilu uvela dezinfekcioni protokol za klijente, zaposlene I vozila. Protokol se azurira svakog mjeseca u skladu sa naredbama Vlade, potrebama klijenata I epidemioloskom situacijom. Cjelokupan vozni park se cisti I dezinfekuje prije I posle svakog izdavanja, a upravljac I mjenjac se dodatno tretiraju dezinficijensima. Nase kancelarije se takodje detaljno ciste prije I posle svakog klijenta. Konacno, svaki klijent na poklon dobija dezinfekcioni sprej za sigurno putovanje. U prethodnom periodu nismo imali ni jedan slucaj da se nas klijent inficirao COVID virusom.


Iznajmite auto i pronadjite odgovarajuci smjestaj


Ako imate iznajmljeno auto, mozete potraziti i odgovarajuci smjestaj. U gradu postoji velika ponuda soba, apartmana i hotelskog smjestaja. Smjestaj je rasporedjen u svim djelovima grada, a cijene zavise od komfora i udaljenosti od obale. U centru grada i okolini su smjesteni neki od najboljih hotela na crnogorskoj obali. To su Azzurro, Capitano, Casa del Mare, Palmon bay, Iberostar, Lazure Hotel i Marina, i drugi.


Iznajmite auto i posjetite najbolje restorane


Iznajmite auto i posjetite najbolje restorane u ovoj oblasti. Ovaj grad je poznat po odlicnim restoranima i kvalitetnom hranom. Ponuda je formirana kao spoj kontinentalne i mediteranske kuhinje. Svakog ljeta, u gradu se organizuje nekoliko festivala koji promovisu Boku I Crnu Goru kao sto su festival mimoze, i Guitar Art summer fest. Najpoznatiji restorani su Feral, konoba dvori, tri lipe, Barbarella, Portofino, Pergola i drugi.


Nocni zivot u Herceg Novom


Herceg Novi je poznat po veoma raznovrsnom nocnom provodu tokom cijele godine. Organizuje se veliki broj festi, karnevala I koncerata. Kako u zatvorenom, tako I u nocnim klubovima. Najpoznatiji nocni klub je Casa u Igalu. Veoma popularan je I klub Tondo, zatim La Bamba, Prostorija I Pub Got.


U februaru se odrzava festival mimoze, najveca manifestacija te vrste u Crnoj Gori koja ima medjunarodni karakter. Festival je propracen bogatim muzickim programom I traje mjesec dana.


Najvaznije stvari koje trebate vidjeti


Obavezno posjetite Kanli kulu, izgradjenu 1539 od strane Turaka. Sa nje se pruza odlican pogled na ulaz u Bokokotorski zaliv. U samom gradu je Sahat kula, koja je izgradjena za vrijeme turaka I predstavlja jedan od simbola grada. Zavicajni muzej se nalazi na Toploj, gdje mozete pronaci sacuvanu istoriju grada.


Setaliste pet Danica je jedno od najlepsih setalista I proteze se sve od Igala do Meljina. Na sredini, u ulici Njegosevoj posjetite spomen kucu nobelovca Iva Andrica, u kojoj je zivio I stvarao.


Na kraju, preporucujemo I Manastir Savina izgradjen 1777 godine, koji ima veoma bogatu manastirsku riznicu.



Institut Igalo-Simo Milosevic


Prica o gradu ne bi bila kompletna bez instituta Igalo-Simo Milosevic koji je medjunarodno poznat rehabilitacioni centar. Ovdje dolaze turisti koji zele odmor ili neki vid lijecenja. Ovo je najpoznatiji balkanski centar za fizikalnu medicinu I reumatologiju, a jedinstven je po upotrebi ljekovitog blata koje se vadi iz mora.


Na samom kraju setalista, u okviru Instituta Simo Milosevic, se nalazi Titova vila –Galeb. Posjetioci mogu obici prostorije kompleksa koji je uradjen 1976 godine.



Najbolji izleti iznajmljenim autom iz Herceg Novog


Iz Herceg Novog autom mozete posjetiti najljepse destinacije u Crnoj Gori. Napravite cjelodnevni izlet na Lusticu, koja obiluje netaknutim plazama I skrovitim mjestima. Tamo mozete uzivati u komforu jednog od najboljih hotelskih kompleksa kod nas The Chedi Lustica bay. Ovo je novi grad na crnogorskoj mapi, koji nudi izuzetan komfor I kvalitet usluge. Svaki dio Bokokotorskog zaliva je divan izlet za sve posjetioce. Tako cete biti ocarani, Perastom, Risnom, Dobrotom. Blizu je I nacionalni park Lovcen.


Posebna pogodnost je blizina Hrvatske I Republike Srpske. Dubrovnik je udaljen samo 50 km, I tamo cete stici nasim autom za 1 sat voznje. Predlazemo vam da na put krenete rano ujutro, kako bi izbjegli guzvu na putu. Za prelaz preko granicnog prelaza Debeli brijeg, treba vam samo zeleni karton, koji cemo vam obezbjediti za 1 sat nakon vaseg zahtjeva.


Grad Trebinje je jos jedan predlog za cjelodnevni izlet. On je udaljen 40km, ili 50 minuta voznje. Do njega dolazite prego granicnog prelaza Sitnica. Ovaj grad ima preko 50 kulturno istorijskih spomenika, od kojih 29 pod zastitom drzave. U njemu je nedavno izgradjen I jedan od najvecih vodeni i zabavni park na Balkanu.