Rent a car u Kotoru

2020-11-17


Rent a car u Kotoru


Ukoliko zelite da iznajmite auto u Kotoru, procitajte neke informacije koje ce vam sigugrno biti korisne. Centar grada je 7 km udaljen od Tivatskog aerodrome, I 22 km od Budve. Takodje je dobro povezan I sa ostalim mjestima na crnogorskoj obali putem Jadranske magistrale. Blizu je I trajekt Kamenari-Lepetani, koji omogucava turistima da obidju Bokokotorski zaliv. U gradu radi vise banaka u kojima mozete konvertovati novac. U vecini prodavnica mozete kupiti SIM kartice za telephone koje ukljucuju I Internet. Posluje nekoliko operatera I to Telekom, Telenor, Mtel. Ovi paketi su prilagodjeni turistima. Mozete kupiti paket za 10 do 20 eura koji vam omogucava telefonske pozive I internet za period do mjesec dana. Benzin za vase auto mozete kupiti u cetiri benzinske pumpe, od kojih jedna-Jugopetrol radi non stop. U centru grada je smjestena I posta.


Zbog cega treba iznajmiti auto u Kotoru


Postoji vise razloga zasto trebate iznajmiti auto u Kotoru. Prvo, Crna Gora je mala zemlja, pa vam auto omogucava da budete nezavizni u obilascima I planiranju ruta. Susjedne zemlje su Hrvatska, Bosna I Hercegovina, Srbija I Albanija. Mozete posjetiti sve ove zemlje u sklopu svog odmora. Sledeci razlog je sto su cijene najma veoma povoljne , a deposit od 100 eura u agenciji Respecta car je najnizi u regionu. Jos jedan razlog je sto kada iznajmite auto mozete naci smjestaj koji vam odgovara, bez obzira da li je blizu obale ili ne. I na kraju, ne trebaju vam dodatna sredstva da bi organizovali izlete, to sve jednostavno realizujete sa svojim autom.


Vas licni menadzer ce vam takodje biti na usluzi I dati sve potrebne informacije vezano za vas boravak u Crnoj Gori. Takodje, mozete poslati poruku ili pozvati nasu agenciju bilo kada 24 sata ako vam je potrebna pomoc ili informacija.


Ako iznajmite auto u Kotoru, gdje da parkirate?


Kada iznajmite auto u Kotoru, najsigurnije je da parkirate na nekom od gradskih parking. Oni su smjesteni na nekoliko lokacija I to pored glavne autobuske stanice, Benovo, kao I ulicni parkinzi. Cijene parking po satu krecu se od 0.50centi do 0.80 centi. Tokom turisticke sezone nedostatak parking je veliki problem, pa savjetujemo da ranije podjete na putovanje kako bi pronasli parking mjesto I realizovali plan puta.


Ako iznajmite auto u Kotoru, koje auto izabrati?


Ako rentirate kola u Kotoru morate uzeti u obzir sledece cinjenice. Grad je gusto naseljen, a posebno tokom ljetnje sezone kada ga posjecuju mnogi turisti. Za lakse kretanje po gradu preporucujemo neko ekonomicno I manje auto. U nasoj floti posjedujemo Hyundai i20 AT, Chervolet Spark, ili Renault Clio koji su odlicno prilagodjeni za lokalne puteve. Iznajmljivanjem ovih auta bice vam lakse da se krecete I u okolini Podgorice gdje su putevi cesto dosta uski. Sva auta mozete pogledati na sajtu www.respectacar.com a na istom sajtu mozete uraditi rezervaciju I sve ostale pripreme za vas odmor u Crnoj Gori.


Iznajmite auto u Kotoru sigurno i tokom COVID-19

Mozete iznajmiti auto sigurno I fleksibilno u Kotoru i tokom COVID-19. Agencija Respecta Car je u aprilu uvela dezinfekcioni protokol za klijente, zaposlene I vozila. Protokol se azurira svakog mjeseca u skladu sa naredbama Vlade, potrebama klijenata I epidemioloskom situacijom. Cjelokupan vozni park se cisti I dezinfekuje prije I posle svakog izdavanja, a upravljac I mjenjac se dodatno tretiraju dezinficijensima. Nase kancelarije se takodje detaljno ciste prije I posle svakog klijenta. Konacno, svaki klijent na poklon dobija dezinfekcioni sprej za sigurno putovanje.


Iznajmite auto i pronadjite odgovarajuci smjestaj u Kotoru


Ako imate iznajmljeno auto, mozete potraziti I odgovarajuci smjestaj u Kotoru. U gradu postoji velika ponuda soba, apartmana I hotelskog smjestaja. Smjestaj je rasporedjen u svim djelovima grada, a cijene zavise od komfora I udaljenosti od obale. U starom gradu I okolini su smjesteni neki od najboljih hotela na crnogorskoj obali. To su Forza Terra, Forza Mare, Astoria, Libertas, Amfora, Huma, Mountain bay apartments i drugi.


Iznajmite auto u Kotoru i posjetite najbolje restorane


Iznajmite auto u Kotoru i posjetite najbolje restorane u ovoj oblasti. Ovaj grad je poznat po odlicnim restoranima i kvalitetnom hranom. Ponuda je formirana kao spoj kontinentalne i mditeranske kuhinje. Svakog ljeta, u gradu se organizuje nekoliko festival koji promovisu Bokeljsku i tradicionalnu crnogorsku kuhinju kao sto su Fasinada, Bokeljska noc i tako dalje. Najpoznatiji restorani u starom gradu i okolini su Cesarica, BBq Tanjga, Scala Santa, Galerija, Przun, Galion i ostali.


Nocni zivot u Kotoru


Kotor je pozbnat po veoma raznovrsnom noncom provodu tokom cijele godine. Organizuje se veliki broj festi, karnevala I koncerata. Kako u zatvorenom, tako I u nocnim klubovima. Najpoznatija diskoteka je Maksimus, koja ima tri sprata I centar je nocnog zivota u Kotoru. U njoj se organizuju I mini festivali koji su tematski profilisani, kao sto je festival elektronske muzike. Veoma popularan je I klub Pub dock gdje se nudi veliki izbor piva,koktela I ostalih pica uz odlicnu muziku. Zatim posjeceni su I Trezor, Karampana bar, Cezare bar.



Kotor je posebno prepoznat po svojim karnevalima I festama na otvorenom. Tako se u februaru odrzava kotorski karneval, najveca manifestacija te vrste u Crnoj Gori koja ima medjunarodni karakter. Zatim se odrzava internacionalni festival mode na kojem ucestvuju modni kreatori iz cijele Evrope. Festival je propracen bogatim muzickim programom I traje nedjelju dana. Poseban festival po kojem je Kotar poznat je Bokeljska noc. Lokalno stanovnistvo priprema svoje camce za izlozbu, kako bi se izabrala najljepsa. Na kraju feste je veliki vatromet. Tokom veceri na svim trgovima starog grada se odrzavaju koncerti muzike razlicitih zanrova.


Najvaznija mjesta u Kotoru


Kotorski stari grad je na listi UNESCO kulturne bastine. On je nezaobilazan dio crnogorske istorije I originalne srednjovjekovne arhitekture. Posebno su poznati gradski bedemi koji su visoki 20 metara a siroki 5 metara. U gradu se nalazi katedrala Svetog Tripuna iz 12 vijeka, Knezeva palata iz 17 vijeka, Napoleonovo pozoriste, trg od oruzja. U kotorskom starom gradu se nalazi Pomorski muzej na trgu Bokeljske mornarice. U Pomorskom muzeju je izlozeno svo pomorsko blago Crne gore. Jedini je takve vrste u Crnoj Gori, a u njemu se cuvaju vrijedni eksponati I dokumenti, kao sto je kopija najstarijeg dokumenta o pomorstvu iz 1168 godine.Tu se nalaze I brojne palate I to Buca, Bizanti, Pima Grgurina I ostali. Iznad grada se nalazi tvrdjava Sveti Ivan koja se nalazi na nadmorskoj visini od 280 metara. Pogled na grad I zaliv je nevjerovatan, I slike koje su napravljene ovdje su nezamjenjive uspomene.


Najbolji izleti iznajmljenim autom iz Kotora


The best car rental tours in Kotor are as follows. Na samo 12 km od starog grada je udaljen Perast. To je stari grad o kojem prvi pisani tragovi govore jos1336 godine. Kasnije se razvijao tokom vladavine Venecije I postao znacajni pomorski I trgovacki centar. Tokom svog procvata, u gradu su izgradjene brojne palate I gradjevine koje su pravi kulturnoistorijski spomenici. Tako je tvrdjava Svetog Krsta izgradjena 1570 godine. Zatim 1616 godine je izgradjena crkva Svetog Nikole, uz koju se dize I zvonik sa kojeg se pruza velicanstven pogled na grad. U gradu se nalazi vise palata od kojih su najpoznatije palata Viskovic, I Bujoviceva vila. Neposredno pored Perasta se nalaze jos dvije atrakcije. To su mala ostrva Gospa od Skrpjela I ostrvo sveti Djordje. Do ostrva se moze doci camcem, a na ostrvu Gospa od Skrpjela se nalazi I katolicki manastir.



Risan je udaljen 17 km od Kotora I smatra se najstarijim naseljem u Bokokotorskom zalivu. Prema predanju, ovo je bila prestonica ilirske kraljice Teute. Poznat je po rimskim mozaicima koji su sacuvani, a nastali su u 2 vijeku nove ere.


Jos jedan predlog za izlet iz kotora je posjeta nacionalnom parku Lovcen I Njegosevom mauzoleju. Iz Kotora krece stari put koji je poznat po svojim serpentinama. Trebate voziti polako I pazljivo.



Kada se stigne nadomak Njegusa, kod prevoja Krstac, vidjecete nevjerovatno lijep prizor. Pogled se pruza na Kotor I veliki dio primorja. Nakon toga mozete nastaviti za nacionalni park Lovcen I mauzolej. Ako zelite ovim putem mozete I posjetiti Cetinje koja je stara prestonica Crne Gore.