Rent a car u Budvi

2020-11-15

Rent a car Budva


Budva je turisticka prestonica Crne Gore. Iznajmite auto u Budvi I krenite u istrazivanje. Cijela oblast se smatra jednom od najljepsih na crnogorskom primorju. Kada iznajmite auto u Budvi-Crna Gora, to vam omogucava da posjetite cijeli ovaj reon brzo I jednostavno.


Upravljanje iznajmljenim autom u Budvi je lakse ako imate sve informacije


Upravljanje iznajmljenim autom u Budvi je lakse ako imate sve informacije o gradu. U gradu postoji 4 benzinske pumpe. Dvije se nalaze na Jadranskom putu, dok je jedna u ulici Slovenska obala bb. Poslednja se nalazi u Jazu-na putu prema Kotoru. Benzinska pumpa u ovom reonu se moze naci I u Petrovcu. Jugopetrolova pumpa na jadranskom putu radi non stop.


Kroz Budvu prolazi glavni put E80 koji iz pravca Bara, ili Podgorice I vodi ka Kotoru. Sa prvog kruznog toka mozete putovati I ulicom 29 novembra koja se ukljucuje na put E80 na izlazu iz grada.


Duz cijelog grada prostire se plaza koja je djelimicno zakupljena. Na samom kraju setalista je stari grad, a ulaz se ne naplacuje. Stari grad je jedan od najstarijih na Jadranu I smatra se da je uradjen prije 2500 godina. Blizu starog grada postoje dva parkinga koja se naplacuju. Nedaleko od starog grada radi nekoliko poslovnih banaka u kojima mozete razmijeniti novac ili sprovesti zeljenu transakciju. U ovom dijelu grada se nalazi I posta.



Rent a car u Budvi-kako funkcionise?


Rent a car agencije u Budvi rade uglavnom po sledecim pravilima. Rezervacija auta se vrsi unaprijed, putem sajta ili telefona. Auto se dovodi na adresu koju klijent navede. Najcesce se auto iznajmljuje na glavnoj autobuskoj stanici. Turista ostavlja depozit koji je unaprijed dogovoren. Neke agencije uzimaju depozit I do 500 eura. U nasoj agenciji Respecta car depozit nije potreban. Potrebno je da se auto dobro pregleda, ili napravi par fotografija, da bi turista utvrdio pravo stanje kola. Ovo je vazno jer kada auto bude vracen neko ranije ostecenje moze biti pripisano poslednjem korisniku. Preporucujemo da Korisnik vozila provjeri I nivo goriva I uporedi ga sa podatkom koji je upisan u ugovoru. Sve agencije nude neogranicenu kilometrazu, putno osiguranje, dodatnog vozaca, djecije sjediste I besplatno otkazivanje. Agencije nude I besplatne zimske gume, kao I lance za gume, jer u periodu od 15 novembra do 01 aprila sva vozila u Crnoj Gori moraju imati zimske gume.


Ako iznajmite auto u Budvi, gdje da parkirate?


Kada iznajmite auto u Budbi, najsigurnije je da ga parkirate na jednom od 9 parkinga ili garazi u trznom centru Plaza. Parkinzi se nalaze na razlicitim lokacijama I to kod Poste, kod sportskog centra, Jata, Zeta filma, Crvenog krsta, srednje skole, hotela slovenske obale. Cijene se krecu od 0.50 centi do 0.80 centi po satu. Moguce je ostaviti auto I tokom noci po cijeni 0.7 centi po satu. U garazi u TQ Plaza cijena po satu je 0.80, dok je cijena za nocno parkiranje 1 euro, a kapacitet je 121 parking mjesto. Tokom turisticke sezone, parking je veliki problem, pa treba na put ici ranije kako bi se najlakse naslo parking mjesto ili realizovao plan puta.


Ako rentirate kola u Budvi, koje auto izabrati?


Ako rentirate kola u Budvi morate uzeti u obzir sledece cinjenice. Budva je gusto naseljen grad, koji posebno tokom ljetnje sezone posjecuju mnogi turisti. Za lakse kretanje po gradu preporucujemo neko ekonomicno i manje auto. U nasoj floti posjedujemo Hyundai i20 AT, Chervolet Spark, ili Renault Clio koji su odlicno prilagodjeni za lokalne puteve. Iznajmljivanjem ovih auta bice vam lakse da se krecete I u okolini Podgorice gdje su putevi cesto dosta uski. Sva auta mozete pogledati na sajtu www.respectacar.com a na istom sajtu mozete uraditi rezervaciju I sve ostale pripreme za vas odmor u Crnoj Gori.


Kako da ustedite uz iznajmljivanje auta u Budvi?


Najbolji nacin da ustedite na putovanju je da iznajmite auto. Rent a car u Budvi ce vam omoguciti da uz najmanji trosak otkrijete grad i okolinu. Agencija Respecta car ima poseban program lojalnosti, pa svojim stalnim klijentima obezbjedjuje znacajne popuste. Istovremeno, ako novi klijenti kazu da su po preporuci takodje mogu dobiti popust. Ovaj vid prevoza je isplativiji od bilo kojeg drugog, posebno ako dolazite u drustvu ili sa porodicom. Zbir pojedinacnih karti koje bi platili za drugu vrstu prevoza sigurno je znacajno veca od cijene iznajmljenog auta.


Iznajmite auto u Budvi sigurno i tokom COVID-19


Mozete iznajmiti auto sigurno I fleksibilno u Budvi i tokom COVID-19. Agencija Respecta Car je u aprilu uvela dezinfekcioni protokol za klijente, zaposlene I vozila. Protokol se azurira svakog mjeseca u skladu sa naredbama Vlade, potrebama klijenata I epidemioloskom situacijom. Cjelokupan vozni park se cisti I dezinfekuje prije I posle svakog izdavanja, a upravljac I mjenjac se dodatno tretiraju dezinficijensima. Nase kancelarije se takodje detaljno ciste prije I posle svakog klijenta. Konacno, svaki klijent na poklon dobija dezinfekcioni sprej za sigurno putovanje.


Iznajmite auto i pronadjite odgovarajuci smjestaj u Budvi


Ako ste iznajmili auto preostaje da pronadjete odgovarajuci smjestaj u Budvi. U gradu je velika I raznovrsna ponuda soba, apartmana I hotelskog smjestaja. Ponuda je rasporedjena u svim djelovima grada, a cijene zavise od toga da li je objekat udaljen od obale, I pratecih sadrzaja. Na samoj obali kod starog grada je hotel Avala, zatim Tri Canne, hotel Budva, Bracera, Slovenska obala. Cesto nije moguce ostaviti auto blizu plaze, pa je prakticnije iz hotela ici pjeske na plazu. Druga grupa hotela koji su poznati po komforu I luksuzu nalaze se u Becicima koji su mjesto koje se posmatra kao dio Budve. Tamo se nalaze Slendid, Iberostar, Montenegro, Falkenstainer. Pored ovih hotela veliki broj je manjih hotela I privatnih apartmana koji prave ostru konkurenciju na ovom trzistu.


Iznajmite auto i posjetite najbolje restorane u Budvi


Iznajmite auto I posjetite najbolje restorane u Budvi. Ovaj grad je nadaleko cuven po dobrim restoranima gdje se posluzuje kvalitetna hrana. Na ovim prostorima se formirala posebna primorska kuhinja koja spaja mediteranski I kontinentalni stil. Svakog juna se odrzava Srdelada-manifestacija koja osim ribe I ostalih tradicionalnih jela promovise crnogorsku kulturnu bastinu. Najbolji restorani koje bi trebalo da posjetite su Jadran, Obala, Kuzina, Zeleni gaj, Forsage. Veliki je broj ostalih mjesta gdje se mozete osvjeziti. Pregled svih lokala mozete uraditi putem interneta.


Nocni zivot u Budvi


Tokom turisticke sezone u ovom gradu gostuju najpoznatije svjetske muzicke zvijezde I dj-vi. Posebno su popularne diskoteke Top Hill, Stefan Braun I Sparta. Diskoteka Top Hill se nalazi na brdu iznad grada I smatra se jednom od najboljih na jadranskoj obali. Zatim su posjeceni klub Hacienda, Emporio, Maltez, Ambiente. Za mlade su posebno atraktivne dnevne zurke koje se odrzavaju tokom dana na plazi Ploce koja je udaljena 6 km od grada prema Tivtu. Druga atraktivna lokacija je plaza Samsara u Becicima gdje tokom cijelog dana gostuju poznati Dj-jevi. Osim ovih klubova, u gradu I okolnim mjestima se odrzavaju brojni festivali. Tako se u Petrovcu u avgustu odrzava Petrovacka noc-festa ribe I vina. Tokom feste organizovani su koncerti I bogat kulturno umjetnicki program. Zatim, tu je beer fest za ljubitelje piva I opustene atmosfere. Za poklonike umjetnosti, na raspolaganju su brojni sdrzaji u okviru Grad teatra Festival Grad Teatar je osnovan jos 1987 I posjeti ga svake godine preko 15000 ljudi iz cijelog regiona. Konacno, vazno je navesti da se u Buljarici koja je samo par km od grada svake godine drzava Sea dance festival. Ovaj festival je 2014 godine dobio prestiznu evropsku nagradu kao najbolji evropski festival u svojoj katgoriji. Na njemu su nastupali najvece zvijezde danasnjice kao sto su The Prodigy, Fatboy Slim, Jamiroquai, Rudimental I ostali.



Iznajmite auto i posjetite najljepsa mjesta u Budvi


Iznajmite auto i posjetite najljepsa mjesta u Budvi I okolini. Na prvom mjestu je nadaleko poznat Sveti Stefan. Ovaj grad hotel je mjesto gdje dolaze najpoznatije svjestske licnosti. Na njemu se cesto odrzavaju I vjencanja ili prestizne svecanosti. U hotel se moze uci u obilazak ako se plati ulaznica. Inace je dostupan samo za goste hotela, I prepoznat je po visokom nivou privatnosti I kvalitetu usluge. Plaza ispred hotela je dijelom slobodna I za ostale posjetice. U neposrednoj blizini je I milocerski park, koji predstavlja jedno od najljepsih mjesta na crnogorskoj obali. Nakon Svetog Stefana, predlazemo da posjetite Petrovac. Ovaj mali primorski gradic posjeduje dvije lijepe plaze I cistu morsku vodu. U Petrovcu na kraju setalista postoji tvrdjava sa koje se pruza odlican pogled na cijelo mjesto.Ako iz grada podjete u drugom pravcu prema Kotoru, naici cete na Jaz. Ova dugacka plaza u zaledju ima auto kamp. Cuvena je po izuzetno cistoj vodi jer u ovom reonu nema velikih hotela.



Na samo 43 km od grada, nalazi se nacionalni park Skadarsko jezero. U Virpazaru skrenite kroz grad I produzite prema predjelu Crmnice. Tu postoji vise poznatih seoskih gazdinstava koja nude crnogorske specijalitete. Probajte nadaleko cuveni dimljeni krap I ukljevu koja zivi samo u Skadarskom jezeru. Na kraju, obavezno popijte kvalitetno crmnicko vino.


U okolini se nalaze I neke od najljepsih plaza na crnogorskoj obali. Cijena lezaljki I suncobrana iznosi od 10-15 eura, dok za baldahine trebate izdvojiti 30 eura. Plaza Kamenovo se nalazi izmedju Becica I Prznog a magistralni put prolazi neposredno pored nje. Drobni pijesak je takodje pjeskovita plaza nadomak grada. Zatim treba pomenuti plazu Przno, Rezevici, Perazica do, Buljarice, Lucice.