Šta posjetiti u Crnoj Gori

2024-05-18

Dobrodošli u magičnu Crnu Goru

zemlju čudesnih prirodnih ljepota, bogate istorije i nevjerovatnih kulturnih spomenika. Ako razmišljate o planiranju putovanja, ovo je pravi vodič za vas. Otkrivamo vam najznačajnije atrakcije koje trebate posjetiti i pružamo vam savjete kako maksimalno iskoristiti svoje iskustvo iznajmljivanjem automobila RESPECTA CAR.

Ove lokacije su samo vrhunac bogatstva koje Crna Gora nudi posjetiocima. Svaka od njih ima svoju jedinstvenu privlačnost i doprinosi nezaboravnom iskustvu istraživanja ove fascinantne zemlje.

1. Bokokotorski zaliv i Primorje

Bokokotorski zaliv, poznat i kao Boka Kotorska, predstavlja jednu od najljepših i najpoznatijih atrakcija Crne Gore. Ovo područje, sa svojim jedinstvenim prirodnim ljepotama, kombinuje dramatične planinske pejzaže sa plavetnilom Jadranskog mora, stvarajući tako scenografiju koja ostavlja bez daha. Boka Kotorska je poznata po svojim slikovitim gradovima poput Kotora, Perasta i Herceg Novog, koji su bogati istorijom i kulturom. Kotor, UNESCO-vom svjetskom baštinom, čuva srednjovjekovni šarm svojih zidina i uskih kaldrmisanih ulica, dok Perast i Herceg Novi odišu mješavinom venecijanske arhitekture i crnogorske tradicije.

Primorje Crne Gore nudi raznovrsnost koja zadovoljava sve ukuse, od luksuznih ljetovališta do skrovitih plaža. Budva, sa svojim živahnim noćnim životom, prelijepim plažama i istorijskim Starim gradom, predstavlja epicentar turizma. Sa druge strane, Sveti Stefan, ekskluzivno ostrvo-hotel, pruža jedinstveno iskustvo luksuza i privatnosti. Plaže kao što su Velika Plaža u Ulcinju, sa svojim finim zlatnim pijeskom, ili Mogren i Buljarica, okružene prirodnim ljepotama, idealne su za one koji traže mir i opuštanje.

https://www.youtube.com/watch?v=FwTzDsZEyPA (Pogledajte plaže)

Osim predivnih plaža i istorijskih gradova, Primorje nudi i brojne mogućnosti za avanturiste i ljubitelje prirode. Posjetioci mogu uživati u jedrenju, ronjenju, i drugim vodnim sportovima u kristalno čistim vodama Jadrana. Botanički vrtovi Luštica Bay, sa svojim mediteranskim biljkama i spektakularnim pogledima na more, pružaju jedinstvenu priliku za relaksaciju i uživanje u prirodi. Bokokotorski zaliv i Primorje Crne Gore, sa svojim neiscrpnom ponudom kulturnih, istorijskih, i prirodnih atrakcija, ostavljaju neizbrisiv utisak na sve posjetioce, čineći ovu destinaciju jednom od najpoželjnijih na Mediteranu.

Lokacije koje se nalaze u ovoj oblasti su: Kotor, smješten u srcu Bokokotorskog zaliva, predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih i istorijskih dragulja Crne Gore, upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine zbog svog izuzetno očuvanog srednjovekovnog urbanog tkiva i impresivnih zidina koje se uzdižu iznad grada. Ovaj drevni grad, okružen dramatičnim planinskim pejzažom, odiše istorijom na svakom koraku, sa svojim uskim kaldrmama, skrivenim trgovima, plemenitim palačama i starim crkvama koje pripovijedaju priče o njegovoj bogatoj prošlosti. Kotor nije samo istorijski biser; to je živi grad sa vibrantnim tržnicama, kafićima i restoranima, gdje se tradicija savršeno prepliće sa savremenim načinom života, nudeći posetiocima jedinstveno iskustvo uronjeno u kulturu i istoriju

Ovaj dragulj Crne Gore u Bokokotorskom zalivu, spaja drevnu istoriju sa živahnim životom današnjice. Zahvaljujući očuvanim srednjovekovnim zidinama i bogatom kulturnom nasleđu, grad je na UNESCO-voj listi, nudeći jedinstven spoj tradicije i savremenosti.

Boka Kotorska

Fjord sa slikovitim gradovima kao što su Perast i Herceg Novi. Boka Kotorska je jedno od najupečatljivijih mjesta na Mediteranu. To je fjord okružen planinama, sa slikovitim gradovima kao što su Kotor, Perast i Herceg Novi. Ostrvo Gospa od Škrpjela je posebna atrakcija. Ovdje možete uživati u jedrenju, ronjenju i lokalnoj hrani poput svježe ribe i tradicionalnih specijaliteta. Ljeti su ovdje brojne fešte i festivali. Boka Kotorska je mjesto koje jednostavno morate posjetiti ako volite kombinaciju prirodne ljepote, kulture i dobre hrane.

Sveti Stefan

Luksuzno ljetovalište na malom ostrvu. Sveti Stefan je zaista jedno divno mjesto za odmor na Crnogorskoj obali. To je mali otočić povezan sa kopnom mostom, a kad ga pogledate izdaleka, izgleda kao neka bajka. Ostrvo je prepuno luksuznih hotela i restorana, a plaže su mu zaista nevjerojatne. Kristalno čisto more i fini pijesak - šta više možete poželjeti? Ovdje možete provesti dane opuštajući se na plaži, istražujući uske uličice starog grada ili uživajući u ukusnoj hrani u jednom od lokalnih restorana. A kad sunce zađe, ne propustite prizor zalaska sunca sa obale - prizor za pamćenje! Ovo je definitivno mjesto koje treba posjetiti ako tražite malo glamura i luksuza na vašem odmoru u Crnoj Gori.

Plaža Mogren

Prekrasna plaža u Budvi, okružena stijenama i zelenilom.Plaža Mogren u Budvi je nešto posebno, zaista! To je kao da ulazite u raj kad prođete kroz taj tunel i izađete na obalu. Voda je kristalno čista i savršeno plava, a pijesak je tako fin i bijel. Možete provesti sate ležeći na suncu ili plivajući u osvježavajućem moru. Okružena je zelenilom i stijenama, što joj daje divnu, prirodnu atmosferu. A kad ogladnite ili žednite, ima puno kafića i restorana duž plaže gdje možete napraviti pauzu i uživati u lokalnoj hrani ili piću. Plaža Mogren je definitivno jedno od najboljih mjesta za posjetiti u Budvi, bez sumnje.

Budva

Popularno ljetovalište sa prelijepim plažama i starim gradom. Budva je divno mjesto za odmor na obali Jadranskog mora. Ima prekrasne plaže poput Slovenske i Mogrena, gdje možete uživati u suncu i plivanju. Stari grad je pun istorijskih znamenitosti poput tvrđave Mogren i Katedrale Svetog Ivana. U večernjim satima, grad oživi uz mnoštvo restorana, barova i klubova. Ako želite malo avanture, možete posjetiti ostrvo Sveti Nikola, poznato kao "Havaji Crne Gore". Budva je zaista odredište koje ima sve - prirodu, istoriju i zabavu!

Ostrvo Gospa od Škrpjela

Veštačko ostrvo sa crkvom u Boki Kotorskoj.Ostrvo Gospa od Škrpjela u Boki Kotorskoj je jedno divno mjesto puno istorije i duhovnosti. Na njemu se nalazi crkva posvećena Bogorodici, poznata po svojoj čudotvornoj ikoni. Osim crkve, tu je i mali muzej gdje možete naučiti više o legendi ostrva i životu lokalnih ribara. Sa vrha ostrva pruža se predivan pogled na Boku Kotorsku. Ovo mjesto je zaista posebno i vrijedi ga posjetiti ako ste u ovom dijelu Crne Gore.

Plaža Buljarica

Nenaseljena plaža sa kristalno čistim vodama i predivnom prirodom.Plaža Buljarica je pravo skriveno blago na crnogorskoj obali. Dugačka je dva kilometra i obavijena predivnom prirodom. Ovdje možete pronaći mir i tišinu, za razliku od nekih drugih plaža koje znaju biti gužve i buke. More je kristalno čisto, idealno za plivanje i ronjenje, dok je pijesak mekan i udoban za ležanje. Iako možda nema puno sadržaja kao neke popularnije plaže, njena jednostavnost i prirodna ljepota čine je posebnom. Ako tražite mjesto za opuštanje i bijeg od gradske vreve, ovo je definitivno prava destinacija.

Herceg Novi

Grad bogate istorije sa brojnim tvrđavama i crkvama. Herceg Novi je divan grad na crnogorskoj obali, pun zanimljivih stvari za vidjeti i doživjeti. Tu je prekrasan stari grad s uskim uličicama i zidinama, gdje možete istraživati i uživati u pogledu na more. Također, ne propustite posjetu tvrđavi Forte Mare, simbolu grada. Na trgu Nikole Đurkovića možete se opustiti u kafiću i promatrati život grada. Za ljubitelje plaža, tu su predivne plaže poput Škvera i Zanjice, idealne za kupanje i sunčanje. Botanički vrt u Igalu pruža opuštajuću šetnju kroz predivnu prirodu. Ukratko, Herceg Novi je destinacija koja ima sve - istoriju, prirodu i opuštajuću atmosferu.

Bar

Povijesni grad sa starim gradom i prelijepom obalom. Bar je divan grad na crnogorskoj obali, pun zanimljivosti za istraživanje. Stari grad je prava riznica istorije sa svojim uskim ulicama i tvrđavama koje su stvarane vijekovima. Ne možete propustiti posjetu staroj maslini, simbolu izdržljivosti i dugovječnosti. Tvrđava Bar nudi spektakularne poglede na okolinu, dok Petrova Crkva  kao i islamski kulturni centar oduzima dah svojom ljepotom i duhovnom atmosferom. Plaže poput Sutomora i Čanja su idealne za opuštanje na suncu i kupanje u čistom moru. Bar je zaista jedno divno mjesto koje vrijedi istražiti.

https://www.youtube.com/watch?v=bUZhoN2MY8k Pregledajte plaže.

Ulcinj

Grad sa dugom tradicijom i prekrasnim plažama. Ulcinj je stvarno divan grad na crnogorskoj obali, pun raznolikih atrakcija. Stari grad je pravo remek-djelo s uskim ulicama i starim zidinama koje su svjedoci burne prošlosti. Velika Plaža je savršeno mjesto za opuštanje na suncu i kupanje u kristalno čistom moru. Ada Bojana je posebno mjesto, sa svojom divljom prirodom i ribarskim kolibama. Ne smijemo zaboraviti ni tvrđavu Kalaja koja nudi prekrasan pogled na grad i okolinu. Sve u svemu, Ulcinj je destinacija koja nudi nešto za svakoga - povijest, prirodu i odlične plaže.

Plaža Velika Plaža: Dugačka pješčana plaža kod Ulcinja.

2. Nacionalni parkovi i planine

Nacionalni parkovi i planine Crne Gore predstavljaju neke od najvrednijih prirodnih blaga i najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu. Od gustih šuma Nacionalnog parka Biogradska Gora, preko veličanstvenih vrhova Durmitora, do mistične ljepote Prokletija, ova područja nude nezaboravne prizore i iskustva. Nacionalni park Durmitor, sa svojim dubokim kanjonima, ledničkim jezerima i impresivnim planinskim vrhovima, predstavlja srce crnogorskih planina i omiljeno je mesto za ljubitelje prirode, planinare, skijaše i avanturiste. Sa druge strane, Nacionalni park Skadarsko jezero otkriva drugačiju, ali podjednako fascinantnu prirodu sa najvećim jezerom na Balkanu, domom za brojne vrste ptica i biljaka, nudi jedinstvenu priliku za posmatranje ptica, vožnju čamcem i istraživanje bogate kulturne baštine.

Biogradska gora

Jedna od poslednjih tri preostale prašume u Evropi, predstavlja oazu netaknute prirode i mira. Uz Prokletije, koje su poznate kao "Alpi Albanije", pružaju dramatične pejzaže koji izazivaju divljenje i poštovanje prema prirodnim ljepotama Crne Gore. Osim svojih prirodnih bogatstava, nacionalni parkovi Crne Gore su dom i brojnim kulturnim i istorijskim spomenicima, mostovima i manastirima koji pripovijedaju priče drevnih civilizacija i naroda koji su ovde živeli. Ove planine i nacionalni parkovi nisu samo mesto za avanturu i rekreaciju, već i za odmor i meditaciju, nudeći utočište od brzog tempa modernog života, čineći Crnu Goru pravom destinacijom za sve one koji traže autentično iskustvo u prirodi.

Nacionalni park Biogradska Gora

Prašuma, jezero i bogatstvo biodiverziteta. Biogradska Gora je divni nacionalni park u Crnoj Gori, poznat po jezeru Biogradsko i bujnoj šumi bukve. Ovdje možete uživati u šetnjama oko jezera, istraživati planinarske staze kroz šumu i posjetiti tradicionalnu crkvu Svetog Đorđa. Park je dom raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, nudeći jedinstveno iskustvo prirode za sve posjetitelje.

Biogradsko jezero

nalazi se u Nacionalnom parku Biogradska Gora, jednom od poslednjih tri velike evropske prašume. Jezero je okruženo šumom i predstavlja popularnu destinaciju za piknike, šetnje i vožnju čamcem.

Nacionalni park Durmitor

Planine, jezera i kanjoni. Crna Gora ima divne nacionalne parkove i planine. Durmitor je poznat po planinskom pejzažu i jezerima, Biogradska Gora oduševljava svojom šumom i jezerom, dok Lovćen nudi spektakularne poglede na Bokokotorski zaliv. Prokletije su raj za planinare s oštrim vrhovima i dubokim kanjonima. Svi ovi krajevi čine Crnu Goru idealnom destinacijom za istraživanje netaknute prirode.

Crno Jezero

Prelijepo planinsko jezero u Nacionalnom parku Durmitor.Crno jezero u Nacionalnom parku Durmitor je pravo prirodno čudo. Okruženo je planinama i šumama, pružajući spektakularne poglede i mirnu atmosferu. Možete se popeti do Samog Crnog Vrha i uživati u zadivljujućem pogledu na jezero. Okolo su i druga jezera Durmitora, svako sa svojom posebnom ljepotom. Nakon istraživanja, možete se zaustaviti u nekom od restorana na obali jezera i probati lokalne delicije. Planinarenje i biciklizam su također popularne aktivnosti ovdje, pružajući vam priliku da se povežete s prirodom na potpuno novi način. Crno jezero je zaista mjesto koje ne smijete propustiti ako posjetite Crnu Goru.

Tara kanjon

Najdublji kanjon u Evropi, popularan za rafting.Kanjon rijeke Tare je pravo čudo prirode. Možete uživati u vožnji čamcem niz rijeku, preko Zip Line-a doživjeti uzbuđenje letenja iznad divljih voda ili istraživati vidikovce koji pružaju nevjerojatne poglede na okolinu. Tu su i hiking staze za ljubitelje planinarenja te manastir Đurđevi stupovi, koji dodaju dašak duhovnosti i istorije. Kanjon Tare je nezaobilazna destinacija za sve avanturiste i ljubitelje prirode. Rijeka Tara je poznata po kanjonu Tara, najdubljem kanjonu u Evropi i drugom najdubljem u svetu, nakon Velikog kanjona Kolorada. Tara je popularna destinacija za rafting, pružajući uzbudljive avanture na brzim vodama kroz predivne pejzaže.

Lovćen

Planina sa mauzolejom Njegoša i spektakularnim pogledom. Lovćen je planina puna kulturnih i prirodnih blaga. Na vrhu se nalazi Njegošev mauzolej s kojeg se pruža spektakularan pogled na okolinu. Tu je i drevna tvrđava Kosmač koja nudi predivne poglede na zaliv. Nacionalni park Lovćen obuhvata raznolike planinarske staze i vidikovce. Ne treba zaboraviti ni posjet Cetinjskom manastiru, koji je važan duhovni centar Crne Gore. Lovćen je savršen za izlete i planinarenje te je nezaobilazna destinacija za istraživanje prirode i kulture Crne Gore.

Žabljak

Planinski grad u blizini Nacionalnog parka Durmitor, popularan za planinarenje i zimski turizam.Žabljak je divan gradić u Crnoj Gori, prepun prirodnih ljepota i avantura. U Nacionalnom parku Durmitor možete istraživati prekrasna jezera poput Crnog jezera i planinu Bobotov Kuk. Tu je i čarobni kanjon rijeke Tare te stara crkva Prošćenje koja obogaćuje kulturnu baštinu ovog područja. Žabljak je pravo mjesto za sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

Kolašin

Grad u planinskom okruženju, poznat po skijanju i prirodnim ljepotama.Kolašin je divan gradić okružen planinama i prirodnim ljepotama. Tu je prekrasno jezero Biogradsko za opuštanje, ski centar Kolašin 1450 za zimske sportove i impresivan manastir Morača za kulturno iskustvo. Ne smijemo zaboraviti ni avanturistički park sa zip line-om koji pruža dozu adrenalina. Kolašin je mjesto gdje priroda i avantura idu ruku pod ruku.

Njeguši

Malo planinsko selo poznato po pršutu i siru.Njeguši su divno selo u Crnoj Gori, poznato po ukusnoj hrani poput pršuta i sira. Ovdje možete posjetiti rodnu kuću dinastije Petrović-Njegoš i vidjeti Njegošev mauzolej na planini Lovćen. Također, ovaj kraj je odličan za planinarenje i uživanje u prirodi. Njeguši su savršeno mjesto za istraživanje tradicije i prirodnih ljepota Crne Gore.

3. Jezera i rijeke

Jezera i rijeke Crne Gore predstavljaju ključne elemente njenog pejzaža, doprinoseći njenom bogatom prirodnom mozaiku i biodiverzitetu. Od plavetnila Skadarskog jezera, najvećeg jezera na Balkanskom poluostrvu, koje je dom brojnim rijetkim vrstama ptica i riba, do dubokih i hladnih voda Crnog jezera u srcu Nacionalnog parka Durmitor, ova vodena tijela su žila kucavica ekosistema i magnet za posetioce. Jezera poput Biogradskog jezera u Nacionalnom parku Biogradska Gora i Pivskog jezera nude mir i tišinu drevnih šuma koje ih okružuju, dok rijeke poput Tare, poznate po svom spektakularnom kanjonu, privlače avanturiste željne raftinga i istraživanja netaknute prirode.

Rijeke Crne Gore, poput Ćehotine, Zete, i Morače, presijecaju planinske lance i plodne doline, stvarajući impresivne kanjone i klisure koje su godinama oblikovale pejzaž zemlje. Ova vodena tijela ne samo da su vitalni za biodiverzitet i ekosistem, već igraju ključnu ulogu u crnogorskoj kulturi i istoriji, služeći kao izvori inspiracije za pesnike, umetnike, i pisce. Jezera i rijeke Crne Gore nude bezbroj mogućnosti za rekreaciju, od pecanja i kajakaštva do jednostavnog uživanja u miru i prirodnoj lepoti, čineći ih nezaobilaznim delom iskustva posete ovoj zemlji.

Nacionalni park Skadarsko Jezero

Nacionalni park Skadarsko Jezero, najveće jezero na Balkanskom poluostrvu, predstavlja pravu oazu biodiverziteta i jedinstvenu prirodnu atrakciju Crne Gore. Ovo jezero deli Crna Gora sa Albanijom, a odlikuje se izuzetnim pejzažima, obiljem vodenog i obalnog biljnog sveta, kao i impresivnim svetom ptica. Skadarsko Jezero je dom za preko 260 vrsta ptica, uključujući retke i zaštićene vrste poput pelikana, što ga čini pravim rajem za posmatrače ptica i ljubitelje prirode. Pored bogatog biljnog i životinjskog sveta, jezero krasi i niz malih ostrva sa srednjovekovnim manastirima i crkvama, koji dodaju poseban istorijski i kulturni pečat ovom području.Pogledajte video na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=9tIhoXsgbsY

Piva jezero

je veštačko jezero nastalo pregrađivanjem rijeke Pive. Okruženo visokim planinama, jezero impresionira svojom smaragdnom bojom i mirnom površinom, što ga čini savršenim mestom za ribolov, vožnju čamcem i uživanje u netaknutoj prirodi.

Rijeka Ćehotina

teče kroz severni dio Crne Gore i poznata je po svojim pitoresknim meandrima i mogućnostima za ribolov, naročito mušičarenje.

Plavsko jezero

smješteno je u podnožju Prokletija, u blizini grada Plava. Jezero je poznato po svojoj bistroj plavoj vodi i okruženo je planinama, što ga čini idealnim mjestom za planinarenje, ribolov i posmatranje ptica.

Ada Bojana

je rijeka i istoimeno ostrvo na samom jugu Crne Gore, poznato po svojoj jedinstvenoj prirodnoj ljepoti i jedno je od najpopularnijih mjesta za kitesurfing, zbog idealnih vjetrovitih uslova.


4. Kulturna i istorijska mjesta

Cetinje

Cetinje, poznato kao „Prijestonica kulture“ Crne Gore, bivši je kraljevski grad koji danas služi kao kulturno i duhovno srce zemlje. Ovaj grad je dom brojnih muzeja, istorijskih znamenitosti i manastira, uključujući Cetinjski manastir, koji čuva relikvije Svetog Petra Cetinjskog. Cetinje je takođe poznato po svojim ambasadama izgrađenim u periodu kada je grad bio centar političkog života Crne Gore, dajući mu jedinstveni evropski arhitektonski pečat.

Ostrog Manastir

Ostrog Manastir, izrezbaren visoko u stenama, jeste jedno od najsvetijih mesta pravoslavne vjere u Crnoj Gori. Manastir, posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom, privlači hiljade hodočasnika iz cijelog sveta, bez obzira na vjersku pripadnost. Njegova izuzetna lokacija i arhitektura, zajedno sa duhovnim značajem, čine ga jedinstvenim mjestom koje inspiriše posetioce svojom istorijom i mirom.

Nikšić

Nikšić, drugi po veličini grad u Crnoj Gori, poznat je po svom pivu i kulturnim manifestacijama. Grad domaćin je Župe Nikšićke, područja bogatog istorijom i kulturom, kao i slavnog Nikšićkog piva. Osim industrijskog nasleđa, Nikšić nudi značajne kulturne atrakcije kao što su Bedem tvrđava i manastir Ostrog u blizini, pružajući jedinstveni spoj istorijskog nasleđa i prirodnih ljepota.


5. MODERNI TURIZAM I REKREACIJA

Porto Montenegro

(Tivat) je luksuzna marina i nautičko naselje koje privlači ljubitelje jahtinga iz cijelog svijeta. Ovo područje nudi vrhunske sadržaje, elegantne restorane, butike visoke mode, te je postalo poznato kao jedno od glavnih okupljališta svjetskog jet-seta na Jadranu.

Dukley Gardens & Marina

(Budva) kombinuje luksuzno stanovanje sa izvanrednim sadržajima za rekreaciju i zabavu. Njegove moderne vile i apartmani, okruženi bogatim zelenilom i sa privatnim plažama, nude ekskluzivnost i privatnost. Dukley Marina pruža visokokvalitetne usluge za vlasnike jahti, dok su restorani na lokaciji poznati po svojoj izvrsnoj gastronomskoj ponudi.

Aqua Park Budva

je prvi vodeni park u Crnoj Gori, idealan za porodičnu zabavu, sa mnoštvom tobogana, bazena i drugih vodenih atrakcija. Park pruža osvježenje tokom vrućih ljetnjih dana i predstavlja savršeno mjesto za zabavu i rekreaciju.

Adventure Park Lovćen

se nalazi u blizini Cetinja, na obroncima planine Lovćen. Park nudi različite aktivnosti poput zip-line-a, alpinizma, i staza za prepreke u prirodi, što ga čini idealnim za avanturiste i ljubitelje aktivnog odmora.

Paragliding na Brajićima

iznad Budve i Bečića pruža jedinstvenu priliku za doživljaj Crne Gore iz zraka. Uz profesionalno vodstvo, posjetioci mogu iskusiti adrenalin paraglajdinga i uživati u spektakularnim panoramskim pogledima na primorski pejzaž.

Pješačke i biciklističke staze

Duž cijelog primorja i unutrašnjosti zemlje omogućavaju istraživanje netaknute prirode i ruralnih područja. Staze variraju po težini, nudeći izbor kako za rekreativce, tako i za ozbiljne planinare i bicikliste.

Ova grupacija omogućava lakšu organizaciju posjeta Crnoj Gori, gdje se može planirati obilazak grupisanih lokacija koje su u blizini jedna drugoj, kako bi se maksimalno iskoristilo vrijeme i doživljaj. 

Crna Gora je zemlja koja osvaja srca putnika svojom raznolikošću i ljepotom. Bez obzira da li ste ljubitelj prirode, istorije ili avanture, ova zemlja ima nešto za svakoga. Iznajmljivanje automobila omogućava vam da doživite sve ove čari na najbolji mogući način. Stoga, spakujte svoje kofere, rezervišite automobil i krenite na nezaboravno putovanje kroz ovaj raj na zemlji. Vaša avantura čeka!

Primorje 

  • Kotor - UNESCO-va svjetska baština sa starim gradom i zidinama.
  • Boka Kotorska - Fjord sa slikovitim gradovima kao što su Perast i Herceg Novi.
  • Budva - Popularno ljetovalište sa prelijepim plažama i starim gradom.
  • Sveti Stefan - Luksuzno ljetovalište na malom ostrvu.
  • Ulcinj - Grad sa dugom tradicijom i prekrasnim plažama: Velika Plaza
  • Plaža Mogren - Prekrasna plaža u Budvi, okružena stijenama i zelenilom.
  • Herceg Novi - Grad bogate istorije sa brojnim tvrđavama i crkvama.
  • Bar - Povijesni grad sa starim gradom i prelijepom obalom.
  • Mediteranski vrtovi Luštica Bay - Botanički vrt sa predivnim pogledom na more.
  • Plaža Buljarica - Nenaseljena plaža sa kristalno čistim vodama i predivnom prirodom.

Prirodne ljepote

  • Nacionalni park Durmitor - Planine, jezera i kanjoni.
  • Cetinje - Kulturna prijestonica sa muzejima i istorijskim spomenicima.
  • Nacionalni park Biogradska Gora - Prašuma, jezero i bogatstvo biodiverziteta.
  • Lovćen - Planina sa mauzolejom Njegoša i spektakularnim pogledom.
  • Tara kanjon - Najdublji kanjon u Evropi, popularan za rafting.
  • Crno Jezero - Prelijepo planinsko jezero u Nacionalnom parku Durmitor.
  • Nacionalni park Skadarsko Jezero - Veliko jezero sa bogatstvom ptica i biljnog svijeta.
  • Zabljak - Planinski grad u blizini Nacionalnog parka Durmitor, popularan za planinarenje i zimski turizam.

Istorijske i ostale znamenitosti

  • Ostrog Manastir - Manastir u stijenama, jedno od najsvetijih mjesta pravoslavnih hrišćana.
  • Ostrvo Gospa od Škrpjela - Veštačko ostrvo sa crkvom u Boki Kotorskoj.
  • Nikšić - Grad poznat po svom pivu i obližnjim manastirima.
  • Njeguši - Malo planinsko selo poznato po pršutu i siru.
  • Plava - Gradić smješten uz rijeku Lim, poznat po svojoj arhitekturi.
  • Kolašin - Grad u planinskom okruženju, poznat po skijanju i prirodnim ljepotama.